Tips&Tricks

Catamaran Tips & Tricks

Wat zijn de voordelen van een catamaran?


Over het algemeen hebben de meeste watersporters weinig ervaring met catamarans. Toch neemt het aantal multihulls op het water snel toe en zijn de catamarans ook onder de “vertrekkers” zeer geliefd, want catamarans zijn;

1. SNELLER

Catamrans zijn breder en daardoor stabieler. De druk in de zeilen wordt niet omgezet in helling maar in snelheid. Door de vorm van het onderwaterschip en het geringe natte oppervlak is er minder weerstand.

2. COMFORTABELER

Geen helling op een zeilboot? Met een catamaran blijft alles op zijn plek liggen. Daarnaast een zee van ruimte door het enorme volume. In de haven en voor anker heeft een catamaran echte decksalon eigenschappen, met een majestueus panorama en een echte 360 graden uitzicht.

3. VEILIGER

Een boot die recht blijft liggen geeft meer bewegingsvrijheid, rust bij de schipper en bemanning. Daarnaast veel systemen dubbel uitgevoerd.

Zo is al jaren een gestage groei te zien van het aantal catamarans dat deel neemt aan de Atlantic Rally for Cruisers (ARC) van de World Cruising Club.

Geniet bijvoorbeeld mee aan boord van de catamaran La Vagabonde met het Australisch echtpaar Elayna en Riley, met de droom om de wereld rond te zeilen…. In eerste instantie hadden ze geen idee, maar inmiddels hebben zij ruim 60.000 nm over vele oceanen gevaren.

Is varen met een catamaran moeilijk?

Bekijk onderstaande filmpjes eens en ontdek meer over het comfort en de veiligheid aan boord van een catamaran.

Aanleggen en wegvaren met een catamaran. Hoe manoeuvreert een catamaran eigenlijk?

Ankeren met een catamaran

Aan de wind zeilen met een catamaran

Voor de wind zeilen met een catamaran

Zwaar weer zeilen met een catamaran

Nova Yachting
Jachthaven Bruinisse
Jachthavenweg 71A
4311 NC Bruinisse
Postbus 15
4310 AA Bruinisse
Instagram   Facebook